FinnishEnglish

Mediapolis - viestinnän oppilaitoksen ja alan yritysten synergiaa Tohloppiin

Mediapoliksessa kohtaavat Yle, yritykset, opiskelijat ja kaupunkikehitys. Yritysten ja opiskelijoiden yhteistyöllä rakennetaan tarinoita erilaisiin medioihin.

Tampereen Tohlopissa sijaitseva Mediapolis avautui tänä syksynä sekä symbolisesti että konkreettisesti. Mediapolista kehittävät Tampereen kaupunki, Yleisradio, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Technopolis. Syksyllä 2014 TAMKin Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksen 400 opiskelijaa sekä ensimmäiset yritykset muuttavat Tohloppiin. 2015 Mediapoliksessa työskentelee jo tuhannen henkilön yhteisö.

Avautuminen, verkottuminen ja kohtaaminen ovat Mediapoliksen toiminnan keskeisiä periaatteita. Käytännön tasolla yritysten ja muiden toimijoiden yhteistyö helpottui elokuun lopulla, jolloin käyttöön saatiin uudistetut vastaanotto- ja kokoustilat sekä ravintolapalvelut. Myös kulku alueelle parantuu, kun kiinteistön ympärillä olevaa aitaa poistetaan ja kulunvalvonta muuttuu.

– Tavoitteena on, että Mediapolis on 5–10 vuoden kuluttua merkittävä ja kansainvälinen luovien ja ict-alojen ekosysteemi, jossa työskentelee ja liikkuu päivittäin pari tuhatta ihmistä, kertoo Technopoliksen Tampereen johtaja Satu Eskelinen.

Maailmalla keskukset rakentuvat useimmiten yhden toimialan ympärille. Mediapoliksessa kohtaavat kaksi eri toimialaa: sisällöt ja teknologia. Uudet ideat ja innovaatiot syntyvät juuri tästä kahden alan yhteentörmäyksestä.

– Opiskelijoiden ja pitkään alalla olleiden tekijöiden kiinteästä päivittäisestä yhteistyöstä odotetaan kehittyvän uusia ajatuksia ja toimintaa sekä uusia malleja työelämään ja opiskeluun, sanoo Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Markku Lahtinen.

Myös Yle näkee Mediapoliksen parantavan sen edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä: palvella kaikkia suomalaisia, tuottaa arvoa yhteiskunnalle ja ylläpitää sekä uudistaa media-alan osaamista. Ylelle keskeistä ovat saman katon alla syntyvät kumppanuudet ja toiminnan pitkäjänteisyys.

– Suomalaisessa yhteiskunnassa tarvitaan juuri nyt myös ennakkoluulottomuutta, rohkeutta ja kykyä tehdä asioita kokonaan uudella tavalla. Yle kantaa tätä vastuuta ja Mediapolis osaltaan todistaa, että kykyä uudistumiseen löytyy, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Lisää tietoa Mediapoliksesta: www.mediapolis.fi.